Hola, sóc la teva clienta

 

LES CLAUS

  • Un retail que connecta amb el 80% del poder de compra del mercat ha de ser autèntic, genuí i creïble.
  • Si a una dona li agrada el que experimenta ho recomana com a mínim a unes 27 persones.
  • Amb els meus establiments de confiança vull tenir una relació de partner, de sòcia, de complicitat.

 

Ha de ser ample, net, lluminós, amb bona olor, amb música tranquil·la, amb miralls, amb informació, amb persones, amb somriures, amb molta informació, amb l’opció de fer la consulta en línia, sense barreres, inclusiu, amable, amb espai per a nens i nenes, amb Wi-Fi, amb pantalles per consulta en línia, amb aigua, amb banys nets per grans i petits, amb espai per donar el pit i per embolicar regals, amb opció de fer delivery, amb opció de pagament a terminis, amb ofertes de bon producte a bon preu, amb premis per la fidelitat, amb opció de compra en línia… És a dir, que m’expliqui coses del sector perquè jo pugui prendre millors decisions en el seu establiment i em senti més segura i lliure.

Així és un retail Women Friendly. Un establiment que connecta amb la dona, ha de donar sempre una mica més. Ha de ser un espai on em trobi tan a gust que, encara que no compri, l’experiència sempre sigui positiva. Ja sigui perquè hi havia una xerrada sobre un tema que m’interessa o perquè és una marca compromesa amb una causa amb la qual simpatitzo i això em fa sentir més convençuda d’on gasto els meus diners.

En definitiva, un retail que connecti amb el 80% del poder de compra del mercat ha de ser autèntic, genuí i creïble. Ha de partir d’explicar una història de veritat; amb valors.

Valors femenins

Si hi ha alguna cosa que apreciem les dones són els valors, els homes també, però per a les dones són crucials en escollir una marca o un servei. Està clar que no ens han d’enganyar amb el preu, però també han de ser transparents, ètics i humans, que expliquin una història al darrere, que vegi com ha arribat aquest producte aquí, que sigui social, que aporti a la comunitat, que sigui autèntic i que em transmeti confiança i sinceritat. Amb aquest còctel el que aconseguirà aquell establiment i servei serà guanyar-se la confiança de la dona i, en conseqüència, guanyar una prescriptora i evangelitzadora de la seva marca.

El millor que ens pot passar és que una dona ens recomani; només ho farà si és de veritat, i si el que ha experimentat és el que ella esperava, i encara una mica més. Ho recomanarà com a mínim a unes 27 persones de mitjana. Un home en les mateixes circumstàncies ho farà a unes 6/8 persones. Per tant des d’un punt de vista de rendibilitat ens interessa, i molt, connectar, agradar i guanyar-nos a la dona consumidora.

Dones decidint

Finalment el que farà més creïble tot aquest debat, esforç i camí estratègic per a crear marques Woman Friendly (marques que vulguin entendre’ns) serà que a les cúpules directives hi hagi dones; que quan un mitjà publica una notícia, l’article vagi acompanyat d’una fotografia on surten dones; que a les taules de decisió hi hagi veus de tots colors i criteris, des que es concep el producte fins que es decideix i es comunica i finalment es ven. També cal tenir en compte que si aquesta dona és mare, canvia radicalment el valor del producte o servei en qüestió, ja que automàticament estar decidint no només per a ella, sinó per a tota la família.

Escolta’m i estima’m

Potser no cal que diguis al rètol de l’establiment que és «per a dones», però si que cal que m’hagis preguntat abans què vull del teu producte i servei, com vull que em solucionis el problema i com podem arribar a ser amigues. Perquè jo- que sóc la teva clienta- vull que siguem amigues. Vull que et pugui trucar de veritat i confiar en tu quan tingui un problema, ja que per això he confiat aquesta àrea de la meva vida en tu. No vull sentir que estàs fent negoci i que la nostra relació és un intercanvi econòmic. En definitiva, jo amb els meus establiments de confiança, els meus punts de retail, de servei de marca que interacciono vull tenir una relació de partner, de sòcia, de complicitat.

Gemma Cernuda.

Article publicat a ViaEmpresa.cat

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información sobre protección de datos

  • Responsable: Proveïdor d’Experiències Peix&Company S.L
  • Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios
  • Legitimación: Tu consentimiento
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
  • Plazo de conservación de los datos: Hasta que no solicites su supresión.
  • Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.