On són els referents femenins per a les dones Z? #WomenZ
Els ‘centennials’ arriben al mercat laboral amb uns valors i una forma de treballar que contrasta amb la resta de generacions i en unes empreses sense presència femenina als alts càrrecs
Article de Paula Amer a ViaEmpresa.cat
La nova generació de joves ve trepitjant fort. Els Z o centennials són tots aquells nascuts després del 1994 i que es caracteritzen per ser totalment digitals. Però també destaquen per tenir uns valors i una forma d’entendre el món que s’allunya una mica de les generacions més grans. Tal com diu Gemma Cernuda, fundadora d’Ellas Deciden, les Women Z “són la generació que liderarà el futur i que està canviant les marques”. Però aquesta nova generació de noies d’entre 13 i 23 anys, les primeres dels quals ja estan entrant al món laboral, s’han topat de cop amb una dura realitat: no hi ha referents femenins i no hi ha gairebé donesdirectives.
“No arriba al 5% el nombre de dones en consells d’administració, CEOs a startups, dones científiques… què queda per fer encara a les empreses per intentar igualar aquestes xifres?”, es pregunta Cristina Salvador, fundadora d’aPortada i CultHunting durant una de les ponències de la tercera edició del CultHunting WomenZ. Les noies de la generació Z tenen molt clar el que volen i el que pensen. Però sembla que han de lluitar per canviar una cultura que en moltes empreses, organitzacions i fins i tot a la societat encara està molt arrelada.
Imatge del CultHunting WomenZ celebrat a la Sala Apolo | PA
“Els països nòrdics fa anys que treballen per aconseguir més igualtat entre homes i dones, per canviar la mentalitat que la dona també és treballadora, pot liderar i que la maternitat no és una obligació exclusiva de la dona”, assenyala la responsable de recursos humans d’Unilever, Yolanda Menal. Però a Espanya encara ens trobem amb dificultats per afrontar aquest canvi. “Una de les mancances més fortes és la falta de referents femenins i que existeixin dones en certes posicions de poder”, indica Celia Díaz-Pardo, consultora de comunicació i recaptació de fons de Women in Mobile, “cosa que, si no es canvia, és un valor que es transmet generació rere generació”, afegeix.
Les dones Z arriben amb uns valors diferents dels tradicionals, però encara queda molt per fer. “S’ha d’entendre que el talent no té gènere i hem d’educar des de les primeres etapes perquè no hi hagi desigualtats”, apunta Menal. Per això, des de les empreses s’ha de fomentar el currículum cec i processos de selecció enfocats a les habilitats i capacitats i no a les experiències prèvies.
(…)
Pots llegir l’article sencer a ViaEmpresa.cat
Dejar un comentario
¿Quieres unirte a la conversación?Siéntete libre de contribuir!