Ens veiem al Congrés La Igualtat en Joc (27/4, BCN)

 

El Congrés La Igualtat en Joc és una plataforma de transferència de coneixement, interacció i aprenentatge per impulsar l’esport femení a Catalunya, organitzat per la Secretaria General de l’Esport i de l’Activitat Física a través de l’INEFC, i amb la coordinació dels departaments de la Presidència i d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya.

Actualment, al nostre país, s’han desplegat clares polítiques de gènere en l’esport, i són molts els estudis i les experiències que s’han posat en pràctica sobre aquesta temàtica. A partir d’aquí, cal passar de les paraules als fets. Per això, aquest esdeveniment pretén reunir especialistes en gènere i esport de reconegut prestigi nacional i internacional amb professionals d’entitats esportives, administracions públiques i empreses del sector esportiu, líders i responsables de la presa de decisions en l’àmbit de l’activitat física i de l’esport; persones implicades en la igualtat entre homes i dones, esportistes, periodistes i professionals de la comunicació esportiva, i referents de l’àmbit acadèmic.

A partir de les dades i del coneixement de la situació actual, de la posada en comú d’experiències d’èxit i bones pràctiques a escala nacional i internacional, i de l’anàlisi de les dificultats i resistències que sorgeixen, en aquest Congrés es pretenen abordar preguntes com: què podem fer des de la nostra entitat per incrementar el nombre de dones esportistes, entrenadores, professionals o directives? Per on comencem un pla d’igualtat al nostre club? Quin paper poden tenir els homes en la promoció de la igualtat? Com fer de la nostra entitat un espai segur per als nois i les noies? Com podem fer efectives les polítiques públiques a favor de la igualtat en l’esport en el meu territori? Com podem impulsar un estil de vida més actiu i saludable per a les dones de totes les edats? Com podem donar la visibilitat i el reconeixement que es mereix a l’esport femení? Per què cal parlar encara d’igualtat en l’esport? Quines resistències sorgeixen al promoure la igualtat en l’esport? Quines idees cal trencar al s. XXI per afavorir la igualtat? I totes aquelles preguntes que es plantegin en el transcurs del Congrés.

Per abordar aquestes qüestions, els continguts i espais de trobada s’estructuren en tres grans eixos: el sector públic, el sector associatiu i el sector comercial i de comunicació. Al voltant de cada un d’aquests eixos, s’ha elaborat un programa en el qual hi haurà ponències, diàlegs, tallers i espais d’intercanvi i interacció.

Amb el Congrés La Igualtat en Joc volem posar el focus en el paper que podem representar cadascuna de nosaltres en l’impuls de l’esport femení a Catalunya. Hi jugues?

Més informació i programa: La igualtat en Joc

 

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información sobre protección de datos

  • Responsable: Proveïdor d’Experiències Peix&Company S.L
  • Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios
  • Legitimación: Tu consentimiento
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
  • Plazo de conservación de los datos: Hasta que no solicites su supresión.
  • Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.