Feminist Branding; Marques feministes autèntiques i sexys

Article de Gemma Cernuda publicat a ViaEmpresa.cat

#YoSoyAsi. Amb aquesta frase i cançó es presenta la nova campanya de l’Aigua FontVella, i constato un corrent que fa 2 anys que les marques estan abraçant. Vam començar amb el concepte FemVertising (femenine+advertising); publicitat femenina, però ara estem més assertius i directament estem fent el que jo anomeno #FeministBranding; marques feministes.

El feminisme és cada vegada mes transversal i agafa el protagonisme de moviment sociològic, antropològic, històric i per això s’expliquen marques com Always, Dove, FontVella, Nike, UnderArmour, Ayre, GoldieBox, Campofrio o ciutats com Barcelona o Terrassa que es posicionen com ciutats feministes; totes són marques feministes. El concepte #feministBranding sorgeix amb força i aquesta suma de complicitat, empatia, assertivitat, humanisme, humor i valentia ens enganxa.

Enganxa amb la dona de totes les edats, des de les Zeta a les Baby Boomers, perquè és un missatge inspiracional; ens fa ser millors en consumir-los, a l’identificar-nos amb el missatge, al veure les seves campanyes. No són ASPIRACIONALS- com les marques, publicitats i campanyes masculines, no ens fan imaginar alguna cosa desitjada, a vegades impossible i altres directament mentida… En canvi són INSPIRACIONALS; d’inspirar, de créixer, de millorar en impacte positiu. En aquest cas, reforça les dones; què volem i per què estem caminant. Reflecteix el moviment feminista amb aquesta transversalitat que s’entén avui en dia.

«El 80% de les decisions de compra les decideixen elles, per això diferents mercats, sectors i indústries, estan -com desesperats alguns i donant pals de cec els altres- fent esdeveniments per a dones»

Les empreses de gran consum han d’estar al dia dels moviments socials, de com són els seus clients i clientes, de què els mou, què els dóna sentit a les seves vides i què els fa aixecar-se i sortir al carrer. Les empreses, les marques, els serveis, les propostes digitals i analògiques no poden permetre’s el luxe d’abstreure’s en les seves torres d’ivori. Igual que vosaltres –si em llegiu- les marques saben, o haurien de saber que el 80% de les decisions de comprar del planeta les prenen les dones; saben que les dones són la porta d’entrada a la família; saben que en la majoria dels casos si a ELLES no els convenç, l’objecte, el servei, el producte … No es ven. Ho saben perfectament que Elles Decideixen.

Llegir l’article sencer a ViaEmpresa.Cat

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Información sobre protección de datos

  • Responsable: Proveïdor d’Experiències Peix&Company S.L
  • Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios
  • Legitimación: Tu consentimiento
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
  • Plazo de conservación de los datos: Hasta que no solicites su supresión.
  • Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.