Fibracat TV: Benvinguda!

 

Demà començarà a emetre un nou canal de TDT, Fibracat TV, impulsat per l’operador català de telecomunicacions Fibracat i amb una programació centrada en dos eixos principals, que es repartiran la graella aproximadament al 50%: d’una banda, la revolució tecnològica, i de l’altra, l’empoderament femení. Tal com destaca la cadena en un comunicat, es tracta de “dos aspectes que marcaran el nostre futur immediat com a societat”.

El nou canal, en el qual Fibracat preveu invertir un milió d’euros durant el seu primer semestre de vida, emetrà únicament continguts en català i originals, ja sigui produïts internament amb els recursos propis de la cadena o en col·laboració amb diverses productores. Durant les primeres dues setmanes, però, Fibracat TV emetrà només en proves, i serà a partir del 15 de juny quan s’estreni la programació regular del canal. La graella encara no s’ha fet pública, però fonts de la cadena han explicat a l’ARA que, de moment, estarà formada per una dotzena de formats. Entre aquests formats hi haurà Paraula d’autora, un microespai diari de 30 segons en què l’escriptora i comunicadora Gemma Cernuda recopilarà frases cèlebres de dones. També està previst que, com a mínim durant l’estiu, s’emeti un espai orientat al públic infantil que proposarà activitats relacionades amb la tecnologia. Segons la presidenta de Fibracat TV, Meritxell Bautista, es tracta d’una iniciativa que pretén combatre la bretxa digital, que s’ha fet especialment visible arran del tancament de les escoles durant els últims mesos.

El canal comptarà també amb un telenotícies, però no d’informació general sinó centrat exclusivament en l’actualitat d’internet i les xarxes socials. I hi haurà un espai d’entrevistes amb dues particularitats: les convidades seran dones del món de l’empresa i la tecnologia, “molt potents però que el gran públic no coneix”, i l’entrevistador serà un assistent de veu. “Tractarem la tecnologia des de la tecnologia”, explica Bautista. A més, Fibracat TV reservarà un espai per a la música, amb l’emissió de videoclips de grups catalans emergents.

(…)

Llegir l’article sencer a Ara.cat

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

Información sobre protección de datos

  • Responsable: Proveïdor d’Experiències Peix&Company S.L
  • Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios
  • Legitimación: Tu consentimiento
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
  • Plazo de conservación de los datos: Hasta que no solicites su supresión.
  • Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.