Ellas Deciden da la mirada femenina a la mobilidad. #SheThinking

Directius de SocialCar, Uber, Racc, Renfe, Aigües de Barcelona o Factor Energia debaten sobre les ciutats intel·ligents en una trobada organitzada per VIA Empresa i IberCaja

 

Ser o no ser Netflix, aquesta és la qüestió de la mobilitat com a servei de futur. Deia el filòsof ZygmuntBauman que la societat és líquida, es mou i pràcticament no té temps per aturar-se… En ple debat, VIA Empresa i IberCaja han organitzat un esmorzar aquest dimarts a l’emblemàtica seu de l’entitat ubicat al Passeig de Gràcia de Barcelona per parlar del futur de les Smart Cities que ja va sobre rodes. No s’ho han volgut perdre els màxims representants de SocialCarUberFicosaRaccRenfeCabifyFira de BarcelonaScutumDrivyMiróAigües de Barcelona, Factor Energia, Ellas Deciden i Expoelèctric. Llums, càmera i a tot gas!

Galiardo: «La col·laboració público-privada en mobilitat és essencial. Hi ha tecnologia i consum però falta que la regulació acompanyi»

El director de la Mobility City de Saragossa, Jaime Armengol, ha sigut el primer en arrancar: «Aquesta societat més que digitalitzada està servititzada i té dependència de les dades». Tant és així que la Fundació IberCaja i Expo Empresarial han posat en marxa la Mobility City com a projecte pioner per contribuir a desenvolupar el territori i donar ales a la mobilitat intel·ligent i sostenible. Ja s’hi han sumat fins a 28 empreses i l’objectiu és triple: zero emissions, zero estrés i zero víctimes.

És vox populi que «el concepte de mobilitat com a servei ja no és una moda sinó una necessitat». I com a qualsevol necessitat, tothom suma. «La col·laboració público-privada en mobilitat és essencial. Hi ha tecnologia i consum però falta que la regulació acompanyi», ha reivindicat el director d’Uber a Espanya, Juan Galiardo, que prefereix no tenir carnet de conduir. El futur no hauria de ser il·legal…

Del transport a la mobilitat

«La gent parla del Netflix de la mobilitat que ha de ser fàcil, personal i ajustat a l’experiència d’usuari», ha assegurat Francisco Javier Rodríguez, gerent de transformació i innovació digital de Renfe que gestiona 480 milions de desplaçaments per any i té un 80% de transport públic elèctric. D’un operador de transport a un operador de mobilitat.

Rodríguez: «La gent parla del Netflix de la mobilitat que ha de ser fàcil, personal i ajustat a l’experiència d’usuari»

La mobilitat és global, però també és urbana i entre ciutats. «Saragossa no seria Saragossa sense un AVE«, ha apuntat. Així doncs, que millor que mà estesa al diàleg: «És impossible entendre una iniciativa de mobilitat com a servei sense l’administració pública, allò que més ens costa a tots és col·laborar i hauríem d’eliminar la resistència a compartir dades».

(…)

Llegir l’article a Viaempresa.cat

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información sobre protección de datos

  • Responsable: Proveïdor d’Experiències Peix&Company S.L
  • Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios
  • Legitimación: Tu consentimiento
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
  • Plazo de conservación de los datos: Hasta que no solicites su supresión.
  • Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.