Presentación en Barcelona de «Atrapados en el Feminismo»

Hablamos de de nuestros padres , de nuestro origen de familias pescateras, repartimos rosas lilas, tomamos cava en lila y nos relajamos hablando entre amigos y amigas de que e ser feminista hoy y de la importancia de re-pensar para construir una sociedad mejor. El tema da mucho de si. GRACIAS por repensar, y no olvidemos que repensar es de valientes.

Presentacio llibre

 

 

 

(comparto el texto en catalán de la presentación en Barcelona)

Hola Bona tarda.

Gràcies per venir amics i amigues. Gràcies Josep Cuni per  exposar-te a parlar del feminisme amb mi i amb tots nosaltres i gràcies Sergio Bulat per sentir que valia la pena posar aquests pensaments en un llibre.

Atrapados en el feminismo és una reflexió condensada en 96 pàgines que es llegeixen en dos cafès de tarda de diumenge. Des de les meves pròpies vivències, inquietuds, lectures i reflexions he intentat ordenar què ens passa amb la paraula feminista i amb el fet d’identificar-nos com a tal. Ho he comparat amb la sensació d’obrir un meló i no saber què et sortirà, però morir-te de ganes de mossegar-ho. Ho he comparat amb la valentia de sortir de l’armari i d’identificar-te com a feminista. Ho he comparat amb aquesta «veritat incòmoda» que fins que algú no treu el tema en una sobretaula… Ningú té opinió. I després d’una forma màgica i arrasadora s’apodera de la conversa i tots i totes opinem.

Per això, he partit des d’una mirada inclusiva. M’he assegut amb homes a parlar de feminisme. Defenso el feminisme mainstream: el transversal, el de la quarta onada.. El de la majoria que totes i tots podem abraçar perquè només així arribarem a posar-ho damunt de la taula i serà un tema d’agenda. Relaciono el feminisme amb l’activisme i amb les marques. Només podem canviar aquest món si cada euro invertit és part de la solució, sinó és part del problema. En aquest sentit, les marques feministes ajuden a crear i promoure missatges poderosos que es carreguen els estereotips que ens destrossen com a gènere. Associo feminisme a valentia, a estil de vida, a actitud.

«Relaciono feminisme a valentia, estil de vida, actitud, democràcia, llibertat, igualtat, educació i sobretot amb els homes»

Constato que la paraula feminista no ens agrada però en canvi, la majoria ens hi identifiquem. Proposo que el feminisme sigui una assignatura a l’escola primària i que hi hagi actituds rebutjades a la societat. En definitiva, relaciono el feminisme amb democràcia, llibertat, igualtat, educació i sobretot amb els homes.

M’he nodrit d’autores i pocs autors, amb reflexions que en poques paraules condensen saviesa universal.

No és el primer llibre que publico, però sí que és el més personal. Tot i ser el més breu en pàgines m’ha costat més escriure-ho. Per això la primera paraula del llibre és «Atrapada», perquè volia desgranar i alliberar la força d’aquesta meravellosa paraula de nou lletres que requereix assertivitat i que a les dones ens costa tant mostrar.

Proposo que repensem juntes i junts perquè repensar és un acte col·lectiu per qüestionar allò establert i aquest moment del feminisme requereix també nous horitzons.

I perquè en masculí, perquè atrapados i no atrapades? Doncs perquè vull incloure l’home en  la reflexió i en el debat, I en aquest cas si que es atrapados pel masculí i no per  la norma.

 

Gemma Cernuda-Canelles     Barcelona 22 de maig del 2019

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información sobre protección de datos

  • Responsable: Proveïdor d’Experiències Peix&Company S.L
  • Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios
  • Legitimación: Tu consentimiento
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
  • Plazo de conservación de los datos: Hasta que no solicites su supresión.
  • Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.