Estudi: Com és l’emprenedora?

Un 62% de les emprenedores afirmen que ELLES són el seu èxit.

Celebrem el Dia Internacional de la Dona Emprenedora dilluns 19 de Novembre, casualment el mateix dia que vaig signar les escriptures de la meva empresa ara ja farà 17 anys. Des de llavors el concepte d’emprendre ha canviat, el panorama emprenedor és molt diferent, molt més ric i divers. El tipus d’empreses que avui es creen no tenen res a veure amb les de fa 17 anys. De fet el sol fet de tenir WEB ja era molt modern al començament del nou mil·lenni.

Coincidint les dues efemèrides i alimentant la nostra dèria de conèixer com som les dones, des d’Ellas Deciden hem fet un estudi quantitatiu a més de 400 emprenedores per fer-nos una foto de què hi ha al darrera d’una dona emprenedora i què la mou. Ens n’han sortit set aspectes que anomenem: Els SET perquès capitals (de l’emprenedora):

1. Busquen la LLIBERTAT

Un 50% de les enquestades decideixen ser emprenedores per ser lliures i autònomes. La meitat han valorat com a més important aquest aspecte. Després de seguida ve el projecte i el seu impacte. Però és interessant veure com les dones associen emprendre amb llibertat i autonomia en 1r terme.

2. NO se senten víctimes

El 100% de les respostes diuen que tenen igual d’avantatges que inconvenients a l’hora d’emprendre pel fet de ser dones. Dada que també ens agrada molt de ressaltar perquè estem –estan– fartes del victimisme que a vegades se les atribueix. Evidentment que quan entren a nomenar alguns avantatges o inconvenients en citen i molts. Però la resposta directa de si tenen privilegis o marginació es negativa.

3. ELLES són les heroïnes

Darrere l’èxit d’una dona emprenedora està ella mateixa. Aquesta afirmació ja la vam corroborar i comunicar ara fa 3 anys quan vam ajudar a Aigua Font Vella (grup DANONE) amb el meravellós projecte #EresImpulso que ajuda a la dona emprenedora. Ens van demanar que investiguéssim que hi ha al darrera d’una emprenedora i a través d’un estudi qualitatiu a Barcelona i Madrid vam demostrar que no hi ha ni la parella, ni els pares, ni la família, ni els bancs, ni la sort. Hi ha el seu esforç titànic, perseverant i constant de creure en ella i en el seu projecte. Avui veiem que gairebé un 60% de les respostes ens diuen el mateix; elles s’ho han guanyat. NO creuen en les superwomen; no existeixen i no els agrada que les etiquetin així.

4. L’emprenedora ES FA

Sí amics i amigues lectores; per si ho dubtàveu… les dones emprenedores en un 60% se n’han convertit, no és genètic, ni familiar, ni de l’entorn. Han après a ser emprenedores, a crear empresa, a construir un somni, i a liderar la seva vida.

5. Donar una nova MIRADA

Els motius que les porten a emprendre en la majoria de casos és; poder donar una nova mirada a un producte o servei ja existent. I sobretot poder gestionar la seva pròpia agenda i això només ho poden fer sortint de la gran estructura.

6. CREAR és emprendre

Els valors que més associen a emprendre són les TRES CES; Crear, Créixer i Canviar. Per tant la part creativa és intrínseca amb la personalitat i feina d’emprenedora; no podem desvincular-la.

7. Millor SOLES

Només un 20% de les enquestades han manifestat tenir socis o sòcies en el negoci. Gairebé un 70% no senten especialment dificultat per trobar finançament perquè siguin dones i gairebé el 90% són emprenedores des de fa menys de 5 anys. Ens demostra que la dona prefereix emprendre sola, almenys en una primera fase del negoci.

La conciliació, la maternitat, el masclisme, els estereotips, el mansplaining, el sostre de vidre, el maltractament, els assetjaments i la violència de gènere , segueixen existint i no podem abaixar la guàrdia. Però per això tenim la sororitat, el feminisme, els espais de poder públics que estem ocupant i la bona educació i nivell cultural de la societat que ajuda a la normalització. I sobretot els homes intel·ligents amb qui caminem juntes que són els pares, parelles, germans, tiets i amics d’aquestes dones emprenedores.

NO vull dir que estem molt bé, però anem pel bon camí.

La foto que surt de la dona emprenedora és una dona lliure, autònoma, que empren sense socis però amb un bon equip. Que no se sent consentida per l’entorn ni marginada. Vol canviar la realitat i millorar un servei existent. Li agrada crear i construir i està decidida a fer-ho. L’emprenedora s’ha fet a si mateixa. Ella està darrere del seu èxit.

 

 

0 comentarios

Dejar un comentario

¿Quieres unirte a la conversación?
Siéntete libre de contribuir!

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

Información sobre protección de datos

  • Responsable: Proveïdor d’Experiències Peix&Company S.L
  • Fin del tratamiento: Controlar el spam, gestión de comentarios
  • Legitimación: Tu consentimiento
  • Comunicación de los datos: No se comunicarán los datos a terceros salvo por obligación legal.
  • Plazo de conservación de los datos: Hasta que no solicites su supresión.
  • Derechos: Acceso, rectificación, portabilidad, olvido.